sanseliv tilbyder kurser, retreats og workshops i et samarbejde imellem Hanne Holm og Charlotte Holst, der begge har dyrket yoga igennem mange år på yogarejser til udlandet, men også i det daglige herhjemme. Vi er begge meget glade for naturen, for sund mad og for at bevæge os. Den yogiske livsstil er en stor del af vores fælles interesse, men vi elsker også hygge, nydelse og selvforkælelse. Derfor har vi sørget for at blande både nydelse og effektivitet i de elementer, du vil opleve på vores retreats og workshops. På den måde sikrer vi, at du får noget brugbart og samtidig dejligt med fra mødet med os. Ny viden, lækker mad, skønne yoga øvelser og vigtige indsigter i dig selv samtidig med, at du er omgivet af hygge og luksus.
Det var på en yoga rejse til Bali, vi besluttede os for at udvikle workshops til de smukke omgivelser ved Hjarbæk Fjord, i Ebeltoft og på sigt måske også til Bali og andre steder.
Hanne Holm har undervist både yoga- og træningshold i mange år i området omkring Hjarbæk. Med flere yoga uddannelser, sammensætter hun professionelt og kyndigt de lækre flows af yin yoga og yoga pulseringer inden hun sender sine deltagere ind i en beroligende savasana.
Charlotte Holst har holdt sansekurser og arbejdet med sanserne igennem grafisk design og multimediedesign. Hun er også uddannet transformationscoach ved Mindjuice academy og vil føre os igennem de forskellige workshops om vores energikilder.
Om sanserne
Ved at bruge dine sanser på dig selv, får du et dybere indblik og kendskab i dig selv og dine mønstre. Du opnår mere bevidsthed. Du mærker dig selv, dine grænser, din lyst, hvem du er, hvad du vil og ikke vil – du står ved dig selv.
Ved at lytte, til de ord du bruger, se dig selv udefra, mærke efter i din krop, fintune din intuition, vil du opdage mønstre og temaer i dine sanseoplevelser. Sanserne kan give os ny viden. Igennem dem, møder vi verden men også os selv. Med sanseindtryk og vores bevidsthed, kan vi reflektere over livet, os selv og vores omverden på samme tid.
Et indblik i sansernes liv
Sanserne er vigtige redskaber når vi vil lære nyt eller gå på eventyr og tage verden ind igennem høresans, lugtesans, smagssans, følesans og synssans. Vi har alle sammen sanser og derfor er vi alle eksperter på området. Men selvom vi oplever de samme ting, kan vi have helt forskellige oplevelser af det, fordi sanserne er så nuancerede at end ikke videnskaben forstår dem til fulde. Deres kompleksitet af lagrede sanseoplevelser, fysiske, mentale og psykiske lag, rummer så meget individuel viden, at det er svært at kortlægge dem fuldt ud.
Det er også vigtigt at nævne, at selvom man måske mangler en sans, så betyder det ikke, at man ikke har en forestilling eller en sans for tingene alligevel. Nogle blinde fortæller, at de fornemmer farver på deres egen måde og er måske på den måde en slags eksperter på det vi kan kalde for indre sanseoplevelser?
Sanserne er med os hele tiden og kan lære os meget om os selv og vores omverden. Derfor er de så spændende at dykke ned i.
Igennem sanserne oplever vi hinanden, vores omverden og os selv. Det er sanserne, vi bruger, når vi lærer nyt – de er læringskanaler som vi kan udvikle til supersanser, hvis vi har behov for det. Nogle er født med supersanser, andre har måske trænet dem op til at kunne noget helt specielt. Det kan være en særlig god smagssans, der smager nuancer i kaffe, mad og vin som andre ikke bemærker. Det kan også være grafiske designere, der via deres arbejde lærer at se marginale forskelle eller fejl i placeringen af et fotografi eller en tekst i et design. Der kan altså være optrænet sansning eller måske medfødt sansning.
- hvordan bruger vi vores sanser?
- hvordan tilegner vi os ny viden?
- hvordan sanser vi os selv og hinanden?
- hvordan renser vi vores sanser?
Tilmeld dig en workshop her eller skriv en besked, hvis du har noget på hjerte.